
Varmrökt
Lax (4-5 pers)
1 kg varmrökt lax
Gör en folie form av dubbelt folie som skall täcka fisken
väl. Lägg laxen i formen och slut folien noga. Lägg
paketet på en långpanna och sätt in den mitt i ugnen.
Sätt ugnen på 200C och låt laxen värmas i ca
25 min.
Ananassås (4
pers)
1 1/2 dl vispad grädde
1 ½ dl gräddfil
100 g majonnäs
1 burk krossad ananas utan spad
Blanda ananas, majonäs, gräddfil med vispad grädde.
Låt stå kallt i 1 tim
Citronsås (4 pers)
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 pressad citron
1 dl finklippt dill
Blanda alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med salt & svartpeppar
Örtsås (4
pers)
1 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
1 äggula
1 msk citronsaft
2 msk persilja
2 msk gräslök
1 tsk dragon
1 tsk kärvel
1 msk olivolja
cayennepeppar, salt & vitpeppar
Blanda alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med kryddorna
Låt stå kallt i 1 tim
Romsås (4 pers)
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
100 g rom
Hackad dill
Salt & peppar
Blanda alla ingredienser
Låt stå kallt i 1 tim
Dillsås (4
pers)
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljong tärning
2 msk dill
Koka creme fraiche och
smulad buljongtärning i 1 min. Tillsätt
dill och låt sjuda i 1 min
Lyxsås (4
pers)
2 dl lätt creme fraiche
1 dl lättmajonäs
2 msk chilisås
1 tsk senap
1 msk dill och gräslök
1 tsk citronpeppar
1 msk whisky
2 dl finhackade räkor
2 msk rom
Blanda försiktigt
alla ingredienser
Låt stå kallt i 1 tim
|