Varmrökt Lax (4-5 pers)

1 kg varmrökt lax

Gör en folie form av dubbelt folie som skall täcka fisken väl. Lägg laxen i formen och slut folien noga. Lägg paketet på en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Sätt ugnen på 200C och låt laxen värmas i ca 25 min.

Ananassås (4 pers)
1 1/2 dl vispad grädde
1 ½ dl gräddfil
100 g majonnäs
1 burk krossad ananas utan spad

Blanda ananas, majonäs, gräddfil med vispad grädde. Låt stå kallt i 1 tim

Citronsås (4 pers)
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 pressad citron
1 dl finklippt dill

Blanda alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med salt & svartpeppar

Örtsås (4 pers)
1 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
1 äggula
1 msk citronsaft
2 msk persilja
2 msk gräslök
1 tsk dragon
1 tsk kärvel
1 msk olivolja
cayennepeppar, salt & vitpeppar

Blanda alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med kryddorna
Låt stå kallt i 1 tim

Romsås (4 pers)
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
100 g rom
Hackad dill
Salt & peppar

Blanda alla ingredienser
Låt stå kallt i 1 tim

Dillsås (4 pers)
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljong tärning
2 msk dill

Koka creme fraiche och smulad buljongtärning i 1 min. Tillsätt dill och låt sjuda i 1 min

Lyxsås (4 pers)
2 dl lätt creme fraiche
1 dl lättmajonäs
2 msk chilisås
1 tsk senap
1 msk dill och gräslök
1 tsk citronpeppar
1 msk whisky
2 dl finhackade räkor
2 msk rom

Blanda försiktigt alla ingredienser
Låt stå kallt i 1 tim